"Отказвам да приема решението": Халеп започва юридическа битка в опит да изчисти името си

от в 11:06 на 13.09.2023
Калоян Соколов

Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Симона Халеп обяви, че ще обжалва пред най-висшата инстанция в спорта решението на Агенцията за борбата с допинга към Международната федерация по тенис (ITIA) да я лиши от участие в турнири до октомври 2026 година заради две отделни нарушения на антидопинговите правила.

31-годишната бивша шампионка от "Уимбълдън" и от "Ролан Гарос" беше временно отстранена от тениса от октомври 2022 година, след като даде положителна проба за забраненото вещество "роксадустат" на Откритото първенство на САЩ през миналата година.

"Приемам много сериозно правилата, които управляват нашия спорт и се гордея с факта, че никога не съм използвала съзнателно или умишлено забранена субстанция. Отказвам да приема решението им за четиригодишно наказание. Продължавам да тренирам и правя всичко по силите си, за да изчистя името си от тези неверни обвинения и да се върна на корта", каза Халеп в изявление за агенция "Ройтерс".

"Възнамерявам да обжалвам това решение пред Спортния арбитражен съд (КАС) и да използвам всички юридически средства за защита срещу въпросната компания за хранителни добавки" - гласи изявлението на 2-кратната шампионка от Шлема в социалните мрежи, като тя увери, че нейната борба продължава.

От ITIA уточниха, че са стигнала до заключението си въз основа на събирането и анализа на 51 кръвни проби, предоставени от Халеп.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Отказвам да приема решението": Халеп започва юридическа битка в опит да изчисти името си Калоян Соколов
Теми:  
wta | допинг | любопитно | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook