Отказванията продължават: Бивш №12 с победи над Надал и Джокович казва сбогом на тениса

от в 08:56 на 03.01.2023
Мирела Николова

През миналата година редица славни тенисисти взеха решение да прекратят кариерата си, като сред тях бяха Роджър Федерер, Серина Уилямс, Хуан Мартин дел Потро, Жо-Волфред Цонга, Жил Симон и Ким Клайстърс. Тази тенденция продължава и през новата година, тъй като още в първите дни на 2023-та още един славен ветеран обяви, че ще окачи ракетата на стената през идните месеци.

Това е 41-годишният Фелисиано Лопес, който изповядва един от най-елегантните и приятни за наблюдаване стилове на игра. Той продължава да практикува тактиката сервис-воле, което го нарежда сред любимците на публиката, и определено не е изненада, че може да се похвали с три четвъртфинала на Уимбълдън, както и титла на Ролан Гарос при тандемите. Освен това ветеранът е седемкратен шампион на сингъл в ATP надпреварите, като в колекцията си има два трофея от престижното състезание в Куинс. Испанецът може да се похвали и с победи над Рафаел Надал (в Куинс през 2010-а) и над Новак Джокович (в Дубай през 2016-а), а ето и какво гласеше неговото емоционално видео съобщение към феновете в социалните мрежи:

"Скъпи приятели, дойде време да споделя нещо с вас, което повечето спортисти си мислят, че никога няма да настъпи. След повече от 20 години в Тура реших да сложа край на това, което започна като илюзия, но впоследствие се превърна в най-красивата и вълнуваща професия в света. Тенисът ми даде всичко в живота - много повече от това, което 5-годишното момче можеше да си представи, когато на една Коледа неговият баща му сложи дървена ракета в ръката.“

Обръщайки се назад, мога да бъда единствено благодарен за всичко, което съм постигнал и за всички лични уроци, които тенисът ми е дал. Той бе възможно най-добрият университет. Тръгвам си с безброй красиви неща, но едно се отличава от останалите - големият брой чудесни хора, които съм срещнал по пътя. Вярвам, че ни предстоят още много моменти, които ще преживеем заедно извън корта", каза бившият №12 в света.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Feliciano Lopez (@felilopezoficial)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отказванията продължават: Бивш №12 с победи над Надал и Джокович казва сбогом на тениса Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | отказване | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook