Отказванията започнаха: Бивш финалист от Уимбълдън няма да вземе участие в турнира

от в 20:45 на 14.06.2023
Калоян Соколов

Марин Чилич е второто голямо име, което няма да можем да наблюдаваме на тазгодишния Уимбълдън. Хърватинът е изиграл само един мач от началото на сезона, след като беше принуден да премине през операция на коляното преди началото на Аустрелиън Оупън. По този начин бившият номер три се присъединява към Рафаел Надал, който вече обяви как по всяка вероятност няма въобще да може да се завърне на корта до края на настоящата година.

При Чилич все пак нещата изглеждат далеч по-позитивно, защото самият той сподели само преди няколко дни, че се намира съвсем близо до завръщане в Тура и тялото му досега отговаря отлично на тежкия тренировъчен процес. За негово съжаление обаче, то явно времето няма да се окаже достатъчно, за да бъде готов за участие в Лондон, където през 2017-та година достигна до финала, но не спечели нито сет в сблъсъка си за трофея с Роджър Федерер.

Така Уимбълдън ще се лиши от присъствието на един от малкото същински тревни специалисти в съвременния тенис, тъй като Чилич е двукратен шампион в Куинс и още веднъж е вдигал купата в Щутгарт, а тези обстоятелства ще доведат до излизането от топ 100 на света за бившия шампион от US Open, който неизменно е бил част от този ешалон на класацията през последните 16 години.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отказванията започнаха: Бивш финалист от Уимбълдън няма да вземе участие в турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | контузия | марин чилич | отказване | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook