Откровеният Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен на корта

от в 04:43 на 29.03.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас несъмнено е голям шампион на корта, но по-важното е, че знае как да приема достойно загубите. Испанецът не намери начин да се противопостави на вдъхновената игра на Григор Димитров и взе само шест гейма в 1/4-финалния си двубой от Мастърса в Маями с българина. Въпреки тежката загуба, то 20-годишният играч изобщо не си помисли да се оправдава и отдаде заслужено на своя съперник по време на последната си пресконференция:

Здравей, Карлос! Какво те впечатли най-много в играта на Григор?

- Мисля, че той игра невероятен тенис. Беше почти перфектен. Не можах да намеря начин да го накарам да се почувства некомфортно на корта. Беше наистина страхотен двубой от негова страна.

Карлос, имал си загуби, когато си бил щастлив с играта си. Днес такъв ли е случаят?

- Всъщност смятам, че играх добър тенис и напуснах корта с това усещане. Може би трябваше да повиша интензитета си на игра малко по-рано, но все пак играх добре, макар и не перфектно. В момента съм много ядосан, защото той ме накара да се чувствам като 13-годишен на корта. Беше същинска лудост, защото разговарях с щаба си и ги попитах какво трябва да направя, за да открия въобще някаква слабост у него.

Карлос, ти игра доста добре, но Григор беше изцяло в зоната. Какво правиш в такива ситации? Поздравяваш съперника или анализираш нещата и търсиш причината у себе си?

- Бих искал първо да видя статистиката. Предполагам, че неговите данни ще са близо до съвършенството. Когато стъпиш на корта, то е много трудно да намираш нужните решения, но съм сигурен, че ще играем отново и тогава ще опитам множество различни неща. Наистина е много трудно да противодействаш на Григор, когато играе по този начин.

В Шанхай последните два сета бяха с подобен резултат. Имаше ли сходства между двата мача?

- Честно казано мисля, че в Шанхай не играх особено добре. Днес със сигурност играх по-добре от онзи път и допуснах по-малко грешки, но той също вдигна нивото и нямах отговор.

За следващите предизвикателства и турнири:

- Определено не е време да навеждам глава. Сезонът тепърва започва и има още много големи турнири. Трябва да тренирам на максимални обороти и да намеря как да се наслаждавам на процеса. Нямам търпение за следващите предизвикателства.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Откровеният Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | карлос алкарас | маями | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook