Отличен Донски надви топ поставения и е на победа от титлата в Монастир!

от в 12:36 на 05.02.2022
Мирела Николова

Александър Донски продължава да демонстрира великолепна игра през настоящата седмица и вече е на финал на ITF турнира в Монастир. В полуфиналната фаза на надпреварата българинът показа борбеност и наложи волята си над първия поставен в схемата Лукас Катарина за крайното 6:3 7:6(5), като по този начин си осигури участие на първи финал през сезона, като през утрешния ден го очаква сблъсък с Лоран Локоли.

Нашето момче се нуждаеше от известно време, за да навлезе в двубоя, тъй като инкасира пробив още в дебютното си подаване. С течение на времето обаче Алекс намери ритъма си на игра и съвсем скоро възстанови паритета за 2:2, а впоследствие продължи да оказва натиск върху противниковия сервис, което го изведе до осъществяването на втори брейк, който се оказа решаващ за изхода на откриващата част в полза на сънародника ни.

В началото на втория сет двамата отново си размениха по един пробив, след което бяха достатъчно убедителни в изявите си на начален удар, което наложи изиграването на тайбрек. В него софиянецът изостана с 3:5 точки, ала незабавно след това се мобилизира и оттам насетне не загуби нито точка по пътя си към сблъсъка за титлата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отличен Донски надви топ поставения и е на победа от титлата в Монастир! Мирела Николова
Теми:  
ITF | александър донски | бгтенис | монастир | турнир в монастир

Коментари





Следвайте ни в Facebook