Отличен Кузманов даде едва три гейма на седмия поставен и е на нов Чаланджър 1/4-финал

от в 14:39 на 02.06.2022
Владислав Риждов

Димитър Кузманов стартира победоносно участието си на Чаланджъра в Познан с чиста победа, за да си осигури сблъсък с един от поставените в турнира - световният №151 Юго Грение. Двамата вече се срещнаха по-рано през сезона, когато Мико надигра французина на надпреварата в Бенгалуру, а този път поставеният под номер 7 отново преклони глава пред втората ни ракета. Началото на двубоя бе дадено още във вчерашния ден, но поради лошото време играта трябваше да бъде спряна след едва три изиграни гейма. Днес обаче Кузманов демонстрира високо ниво на тенис и довърши започнатото, записвайки една от най-убедителните си победи през кампанията, за да намери място на нов 1/4-финал - 6:2 6:1.

Подновяването на играта започна отлично за родния ни представител. След като Мико трябваше да се справя с два брейкбола, преди срещата да бъде прекъсната през вчерашния ден, днес българинът стартира ударно, печелейки осем от първите девет точки, за да си отвори комфортна преднина в резултата - 4:1. Кузманов по чудесен начин контролираше положението на корта и не срещна почти никаква съпротива до края на откриващата част от страна на по-високопоставения състезател, давайки на Грение само още един гейм, преди да запише сета срещу името си.

Абсолютно по идентичен начин протече и втората част - с пълна доминация на втората ни ракета. Мико отново демонстрира солиден тенис в началото на сета и на бърза ръка се озова напред в резултата с 3:0, като дори можеше да увеличи още повече аванса си, но французинът спря серията му след дълъг и оспорван гейм. Все пак по-доброто равнище на представяне от страна на Кузманов нито за момент не бе поставено под съмнение и той продължи да бъде играчът с по-убедителните аргументи на корта. Така Мико си извоюва правото на собствен сервис сервис да приключи срещата и въпреки че имаше известни премеждия в последвалото си подаване, пловдивчанинът материализира третия си мачбол и се класира за фазата на четвъртфиналите. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отличен Кузманов даде едва три гейма на седмия поставен и е на нов Чаланджър 1/4-финал Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | димитър кузманов | обзор | уго грение | Чаланджър | чаланджър в познан

Коментари





Следвайте ни в Facebook