Отлична Халеп преодоля местната любимка Гоф и е на осминфинал в Индиън Уелс!

от в 04:56 на 14.03.2022
Мартин Петков

В ранните часове на днешния ден предстоеше да видим един от мачовете на надпреварата в Индиън Уелс, които приковават най-голямо внимание. Симона Халеп, която е бивша шампионка от турнира, излезе на корта в сблъсък срещу младата Кори Гоф, определяна от мнозина за бъдещето на американския тенис. Румънката изглеждаше като тенисистката във водеща позиция, което ѝ даваше възможност да контролира темпото на игра, стигаше до успех в продължителните разигравания, показваше здрави нерви в ключовите моменти и се представяше силно на ретур, като съумя да превъзхожда съперничката си във всички аспекти, за да стигне до крайния успех след 6:3 6:4. В осминафиналната фаза на надпреварата за двукратната шампионка от Шлема предстои среща с нейна сънародничка в лицето на Сорана Кърстя, с която последния им двубой датира отпреди 12 години.

Началните мигове в двубоя определено бяха в полза на Халеп, която след добра офанзива се поздрави с ранен пробив аванс. В последвалите минути станахме свидетели на множество брейкболи в дете посоки, но до нещо повече не се стигна. Гоф покачи сериозно нивото си, което предизвика неточности при съперничката ѝ, като така достигна до нови възможности за пробив, ала бившата световна номер 1 запази спокойствие, за да се справи с неблагоприятната ситуация. Румънката усети колебанието от пропуснатите шансове при младата американка, като натисна в търсене на решаващ брейк и се справи отлично, за да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част интригуващите моменти липсваха, като тяхното отсъствие бе породено от силната игра на начален удар за двете тенисистки. Бившата шампионка от надпреварата в Калифорния достигна първа до шанс за пробив, който означаваше и мачбол, като за пореден път в срещата се представи на най-високо ниво във важните мигове и триумфира след победа в поредни сетове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлична Халеп преодоля местната любимка Гоф и е на осминфинал в Индиън Уелс! Мартин Петков
Теми:  
wta | индиън уелс | кори гоф | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook