Отлична Шиникова сломи 12-тата поставена и донесе нова българска победа на РГ!

от в 13:25 на 17.05.2022
Калоян Соколов

Изабелла Шиникова никога досега не беше триумфирала в среща от квалификациите на Ролан Гарос и наглед шансовете не бяха на нейна страна и през този сезон, имайки предвид редицата ѝ ранни отпадания в предходните турнири. Въпросните очаквания по никакъв начин не се сбъднаха, защото Шиникова демонстрира най-добрата си игра в хода на цялата 2022-ра и не остави шансове на Виталия Дятченко, осигурявайки втора българска победа в Париж, след като вчера Димитър Кузманов откри успешно кампанията си във френската столица. Третата ни ракета при дамите пое инициативата от първата точка и не допусна да я изгуби до самия край, за да се класира за втория етап на пресявките, където я очаква сблъсък с гъркинята Валентини Граматикополу - 7:5 6:3.

Българката започна мача на изключително високи обороти и наказваше всяко едно по-плитко отиграване на съперничката си. Шиникова рядко въобще губеше точки в този отрязък от двубоя, като се сдоби с аванс от 5:0 гейма за едва 10 минути прекарано време на корта. Изведнъж Дятченко стабилизира представянето си, докато родната ни представителка допускаше сериозно количество непредизвикани грешки и се стигна до неочакван обрат, тъй като рускинята изравни геймовете. Тогава нашата сънародничка прекъсна негативната си серия, реализирайки своя четвърти пробив и си спечели правото отново да сервира за успеха в частта. По-високоранкираната състезателка обаче не се отказа да се бори, което ѝ даде няколко възможности да достигне до тайбрек, ала този път българката удържа на натиска и се поздрави с успеха в откриващия сет.

Втората част предложи коренно противоположно развитие и фаворитката заигра с отлична дълбочина при изпълненията си. Белла пък сякаш беше изразходила твърде много сили в предходния сет и не изглеждаше особено свежа. Така рускинята поведе с 3:1 и по всичко личеше, че ще имаше решителен сет за определянето на победителката, но изведнъж Шиникова се върна към тениса си от старта на двубоя и приключи нещата с нова серия от пет поредни гейма в актива си.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлична Шиникова сломи 12-тата поставена и донесе нова българска победа на РГ! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | изабелла шиникова | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook