Отлични новини: Виктория Томова влезе директно в основната схема на Уимбълдън!

от в 09:06 на 04.06.2022
Калоян Соколов

Преди близо два месеца от организаторите на Уимбълдън беше взето решението да не се допускат руски и беларуски състезатели на тазгодишното издание на турнира. По този начин домакините са решили да подкрепят украинския народ, който продължава да страда от руската военна инвазия в страната, а Беларус досега изразява плътна подкрепа спрямо поведението на Русия по въпроса.

Това подтикна домакините да санкционират агресорите, изключвайки всякаква възможност за пропаганда от тази част на света. За съжаление, то тези мерки ощетяват редица невинни тенисисти и надпреварата ще загуби сериозно от качеството си.

Все пак можем да намерим и нещо положително от този развой на събитията, защото Виктория Томова ще попадне директно в основната схема на състезанието. Вики беше девета резерва към този момент, само че цели 12 състезателки ще са лишени от възможност да играят в третата "мейджър" надпревара през сезона и родната ни представителка се изстреля директно към същинския турнир.

Припомняме ви, че Лондон е щастливо място за първата ни ракета, която именно там е записала досега единствената си победа в Големия шлем, когато през 2018- та година надигра Тереза Смиткова, след което остави отлични впечатления с представянето си срещу шесткратната шампионка Серина Уилямс, но все пак отстъпи в два сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отлични новини: Виктория Томова влезе директно в основната схема на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | серина уилямс | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook