Отмъщението е факт: Сабаленка си върна на Жабер за Уимбълдън и е на 1/2-финал в Синсинати

от в 08:08 на 19.08.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка оформи финалната четворка на WTA 1000 надпреварата в Синсинати. Световната номер две взе своя реванш от Онс Жабер за поражението, което тунизийката ѝ нанесе в полуфиналната фаза на Уимбълдън, когато освен това я лиши от възможността да измести Ига Швьонтек от върха в класацията на WTA - 7:5 6:3.

По този начин беларуската състезателка си осигури среща с Каролина Мухова, която се нуждаеше само от три гейма, за да се класира напред, след като Мари Бузкова се отказа в самото начало на чешкото дерби между двете.

Любопитното е, че по този начин Сабаленка ще има възможност да си отмъсти за другата си много неприятна загуба в "мейджър" 1/2-финал през 2023-та, защото беше спряна именно от Мухова в тази фаза на Ролан Гарос, когато шампионката от Аустрелиън Оупън дори сервираше за победата и имаше мачбол, само че не можа да прекоси финалната линия.

Началото беше много по-добро за втората поставена, която веднага се откъсна напред с пробив, само че Жабер отреагира с направата на моментален рибрейк и впоследствие измъкна подаването си от 0:40, за да изравни при 2:2. Тунизийката дори можеше на свой ред да се откъсне с брейк напред, но Сабаленка не трепна и много скоро отново имаше преднина при 5:3.

Обратите обаче далеч не приключиха дотук, защото категорично африканската състезателка играеше много по-рационално и се възползваше от високия брой непредизвикани грешки от другата страна на мрежата, връщайки паритета в резултата при 5:5. За съжаление на подгласничката от Уимбълдън, то тя се пропука още в следващия гейм и този път по-високоранкираната тенисистка нямаше проблеми да затвори откриващия сет в своя полза.

Втората част също стартира с размяна на пробиви, ни изглеждаше, че отново Жабер е способна да направи обрат срещу световната номер две и да станем свидетели на сценария от срещата им на Уимбълдън, тъй като световната номер 5 поведе с 3:1 гейма, ала оттам насетне не взе нито гейм повече в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отмъщението е факт: Сабаленка си върна на Жабер за Уимбълдън и е на 1/2-финал в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | каролина мухова | Обзори | онс жабер | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook