Отмъщението е налице: Григор обезличи Ивашка и е в трети кръг на Уимбълдън без загубен сет

от в 21:55 на 06.07.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън без загубен сет. Първата ни ракета не срещна почти никакви трудности в срещата си с Иля Ивашка, който традиционно е един от неудобните съперница за него в Тура и така взе реванш от беларусина за поражението, което той му нанесе в миналогодишното издание на Sofia Open - 6:3 6:4 6:4. По този начин нашият сънародник си осигури сблъсък за място в 1/8-финалите с десетия поставен Франсис Тиафо, срещу когото има 2 победи от общо 3 срещи помежду им.

Началото не беше никак убедително за Димитров, след като той допускаше множество непредизвикани грешки и бързо се оказа догонващ с пробив пасив, а неговият съперник дори можеше да удвои преднината си. Изведнъж родният ни представител вдигна рязко оборотите на игра и ситуацията на корта коренно се промени, като следващите пет гейма завършиха с успех на бившия номер три и скоро той разполагаше с аванс в отделните сетове, изпълнявайки елегантна къса топка за финал на откриващата част.

Вторият сет продължи да протича с доминация от страна на бившия номер три, докато Ивашка изглеждаше силно разклатен и често допускаше неточности при наглед удобни топки. Непоставеният тенисист се опита да заиграе малко по-агресивно, но рядко завършваше успешно атаките си и инкасира ранен брейк, чието наличие беше достатъчно за Димитров да докара частта до успешна за себе си развръзка.

Третият сет стартира напълно равностойно и световният номер 102 най-сетне намери обичайния си ритъм от дъното на корта, което му позволяваше да бъде напълно равностоен от основната линия, само че Григор умело вкара в употреба излизанията към мрежата и в крайна сметка отмъкна подаването на съперника си за преднина от 4:3. Наглед това трябваше да осигури победата на по-високоранкирания тенисист, но той допусна известен спад в своята концентрация и Ивашка изравни при 4:4. Все пак до изненада не се стигна, защото Григор веднага отреагира с поредния си направен брейк. Следващият гейм се превърна в много сериозна битка и беларусинът имаше възможност още веднъж да се завърне в резултата, ала бившият полуфиналист устоя на натиска и затвори сблъсъка след вихрена атака от форхенд.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отмъщението е налице: Григор обезличи Ивашка и е в трети кръг на Уимбълдън без загубен сет Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Иля Ивашка | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook