Отмъщението е сервирано: Борбена Сабаленка взе своя реванш срещу шампионката в Дубай!

от в 01:01 на 15.03.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка имаше мечтан старт на новия сезон, след като записа серия от 13 поредни победи, по време на която се поздрави с най-голямата титла в досегашната си кариера, триумфирайки на Откритото първенство на Австралия. В крайна сметка поредицата от успехи на беларуската приключи в четвъртфиналната фаза на WTA 1000 надпреварата в Дубай, където тя отстъпи на бившата шампионка от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова, която изигра мечтан турнир и впоследствие надви другите две представителки на топ 3 - Джесика Пегула и Ига Швьонтек, за да завоюва отличието в емирството.

Жребият за състезанието от същата категория в Индиън Уелс пък даде отлична възможност на световната номер 2 да вземе своя реванш от чехкинята, като двете се срещнаха през днешния ден в осминафиналната фаза в Калифорния. За разлика от предишния им сблъсък, в този случай Сабаленка беше далеч по-уверена в действията си и демонстрира по-добро константно равнище, като надделя над 16-ата поставена за малко над два часа на корта - 6:3 2:6 6:4. По този начин носителката на титлата от Мелбърн подпечата класирането си за фазата на топ 8, където ѝ предстои да срещне местната любимка Кори Гоф.

Още от самото начало на двубоя по-високоранкираната тенисистка съумя да наложи волята си, като взимаше рано топката и пласираше ударите си в близост до ъглите на корта, с което ги превръщаше в неспасяеми уинъри и поведе с пробив аванс. Постепенно с развитието на срещата световната номер 2 дублира предимството си и макар да допусна известни колебания, след които преднината ѝ беше редуцирана, остана вярна на стила си и със завидно хладнокръвие записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част обаче Крейчикова повиши успеваемостта си при размените от основната линия и скоропостижно си спечели необходимото игрово предимство, за да реализира пробив. Вдъхновена от представянето си в последните минути, чехкинята продължи да надгражда в равнището си и често оставяше втората поставена без противодействие на атаките си, като доразви аванса си чрез втори брейк и равенството в отделните сетове беше факт.

На старта на решителната трета част беларуската успя мигновено да остави зад гърба си случилото се, като на практика започна отначало и добрите ѝ мигове на корта се завърнаха. Сабаленка нагледно се чувстваше уверена в способностите си, като пристъпваше напред в полето си, за да осъществява ранен контакт с топката, при което агресивният ѝ стил даде искания от нея резултат и тя се сдоби с преднина от пробив. Оттам насетне шампионката от Аустрелиън Оупън продължи да е в лидерската позиция и беше близо до това да удвои предимството, но световната номер 16 оцеля в 15-минутен гейм, спасявайки пет брейкбола, като използва импулса в играта си, за да достигне точка за възстановяване на паритета, ала именно в най-важните мигове от срещата беларуската беше на висота и не допусна пробив, като узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отмъщението е сервирано: Борбена Сабаленка взе своя реванш срещу шампионката в Дубай! Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | барбора крейчикова | индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook