Отново само с баща си: Циципас уволни втори треньор в рамките на само няколко месеца

от в 09:22 на 24.05.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас уволни втори треньор в рамките на само няколко месеца, след като стана ясно, че световният номер 5 е прекратил сътрудничеството си с Марк Филипусис. Гъркът започна работа с бившия финалист на Уимбълдън по време на миналогодишния сезон на трева и добрите резултатите не закъсняха, тъй като световният номер пет завоюва титлата в Майорка.

Впоследствие Филипусис беше с водеща роля и за достигнатия от Циципас финал на тазгодишния Аустрелиън Оупън, макар че самият Стефанос обясни как австралиецът е допринесъл към неговия щаб единствено с добро чувство за хумор и прийома сервис-воле, който самият тенисист отказва почти напълно да използва.

В крайна сметка явно недотам добрите изяви на балканеца през последните месеци са наклонили везните към това да се стигне до раздяла между двамата, макар че някои подозират, че Апостолос Циципас е имал водеща роля във вземането на въпросното решение.

Припомняме ви че, че 24-годишният състезател само допреди няколко месеца пътуваше заедно и с Патрик Муратоглу, но явно неговият баща предпочита да командва сам парада, а освен това френският специалист обръщаше повече индивидуално внимание на Холгер Руне, което накара Циципас да напусне академията му, където се подготвяше през последните седем години.

"Благодаря за възможността да бъда част от твоя екип. Беше невероятно приключение и опит за мен. Горд съм с това, което постигнахме през краткото ни време заедно. Пожелавам ти здраве, щастие и успехи, които да те съпътстват на корта и извън него" - написа Филипусис в социалните медии.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново само с баща си: Циципас уволни втори треньор в рамките на само няколко месеца Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | марк филипусис | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook