Отново шампионка на любимата трева: Квитова спря изненадата на турнира и триумфира в Берлин!

от в 18:51 на 25.06.2023
Мартин Петков

Петра Квитова напомни за най-силните си дни върху любимата си трева и триумфира с титлата на WTA 500 надпреварата в Берлин, при това без дори да загуби сет. Двукратната шампионка от Уимбълдън загърби по възможно най-добрия начин разочароващия си клей сезон и в спора за отличието в германската столица през днешния ден взе скалпа на изненадата на турнира Дона Векич, надделявайки над нея след час и 43 минути игра - 6:2 7:6(6). С успеха си световната номер 9 дава сериозна заявка за предстоящия Уимбълдън, че отново ще е сред големите фаворити за купата, като същевременно прибавя общо 31-вия си WTA трофей към своята колекция.

Началото на двубоя не предложи особено интригуващи мигове, като левичарката основно се стараеше да пресира съперничката си с дълбоки удари, но неведнъж в това си желание пресили своите отигравания, което доведе до грешки от нейната ракета и брейкбол пред хърватката. Именно във фундаменталната ситуация Квитова заложи на отлично изпипания си прийом сервис-мрежа, с което удържа подаването си и оттам насетне намери нужния ритъм в своето представяне, като пласираше завиден брой печеливши уинъри от двете страни на корта и спечели общо четири поредни гейма, за да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част остротата в сервиса на чехкинята видимо се поизгуби и нейният начален удар се превърна в обект на директни атаки от световната номер 23, която на свой ред загатна за уменията си върху тревата и се поздрави с ранен пробив. Впоследствие подемът на Векич беше напът да я отведе до дублиране на преднината ѝ в резултата, ала тя пропиля брейкбол, като около четвърт час по-късно това се оказа пагубно за нея, след като застанала на сервис за възстановяване на равенството в отделните сетове, инкасира късен брейк, дошъл след две забити топки в мрежата, за да станем свидетели на тайбрек.

В него хърватката в немалки периоди разполагаше с предимство в статуквото и наглед логично първа достигна до сетбол при 6:5 точки в своя полза, ала оттам насетне Квитова смени на следващата предавка и спечели всяко от следващите три разигравания, за да подпечата триумфа си с купата в Берлин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново шампионка на любимата трева: Квитова спря изненадата на турнира и триумфира в Берлин! Мартин Петков
Теми:  
wta | берлин | дона векич | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook