Отново със загубен сет: Алкарас пречупи Чорич, но не успя да спаси Испания от отпадане на Hopman Cup

от в 20:24 на 22.07.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас завоюва трофея на Уимбълдън преди 6 дни, но за разлика от повечето свои колеги, реши да не си взима почивка след сезона на трева и още през тази седмица се включи в смесената отборна надпревара Hopman Cup, която се завърна в календара след тригодишна пауза и вече се провежда във френския град Ница на червени кортове.

Вчера на световния №1 му се наложи да реализира обрат срещу Давид Гофен и макар през днешния ден испанецът да бе повишил нивото си на игра, то той отново се нуждаеше от три сета, за да преодолее съпротивата на 15-ия в света Борна Чорич в последователни сетове - 6:3 6:7(6) [10:5]. Дори с днешната си победа обаче Карлитос не можеше да спаси Испания от отпадане, след като вчера иберийците отстъпиха на Белгия, а по-рано днес Ребека Масарова инкасира поражение срещу Дона Векич.

В откриващите минути на двубоя всеки от двамата тенисисти се представяше отлично на начален удар и посрещащите бяха изцяло лишени от шансове за пробив, поради което равенството остана непокътнато до 3:3. Тогава обаче водачът в световната ранглиста включи в действие зрелищния си форхенд и на няколко пъти успя да пречупи противниковата защита, за да осъществи късен брейк за 5:3, с който си подсигури аванса в общия резултат.

В началото на втория сет Алкарас допусна спад в концентрацията си и след няколко непредизвикани пропуска изостана с пробив и 0:2. Последва светкавична мобилизация от негова страна и в следващите минути шампионът от Уимбълдън наложи своята доминация на корта, за да реализира моментален рибрейк за 2:2. Впоследствие Карлитос дори достигна до нови три брейкбола, но хърватинът показа характер и съумя да се спаси от затрудненото положение, след което продължаваше успешно да удържа натиска на световния №1, довеждайки развръзката на сета до тайбрек. В дългия гейм младокът се сдоби с мачбол, но след като не получи възможност да го материализира, допусна обрат и така се стигна до решителен супертайбрек.

Там 20-годишният тенисист за отрицателно време поведе с 5:1 точки, а оттам насетне изцяло контролираше случващото се на корта и благодарение на солидното си представяне във всеки един аспект успя да се поздрави с крайната победа след 2 часа и 3 минути игра. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново със загубен сет: Алкарас пречупи Чорич, но не успя да спаси Испания от отпадане на Hopman Cup Мирела Николова
Теми:  
atp | борна чорич | карлос алкарас | Обзори | хопман къп

Коментари





Следвайте ни в Facebook