Отново в голямата игра: Малеева надви легендарната Навратилова на двойки в Париж!

от в 19:39 на 01.06.2022
Мартин Петков

Една от най-великите български тенисистки - Магдалена Малеева, през тази седмица отново се завърна на корта, за да вземе участие в Ролан Гарос за ветерани, като заформи тандем с бившата номер едно при двойките Рене Стъбс, с която спечелиха титлата при легендите на Уимбълдън през 2015-а година. Българско-австралийското дуо попадна в група ,,Б", където още място намериха Чанда Рубин/Сандрин Тестю, Даниела Хантухова/Мартина Навратилова и италианките Флавия Пенета/Франческа Скиавоне. В хода на вчерашния ден Маги и Стъбс отстъпиха след два изиграни сета в изключително оспорван двубой срещу италианския тандем, докато днес срещнаха двойката Хантухова/Навратилова и срещата се явяваше решаваща за по-нататъшно участие на бившите шампионки от Уимбълдън.

Нивото в сблъсъка бе значително по-високо от това, което сме свикнали да виждаме в подобни мачове, ала определено Малеева/Стъбс се показаха като по-обиграната двойка и спечелиха след 6:4 6:3, за 64 минути на корта. В идните дни за българско-австралийското дуо предстои да изиграе последен мач от груповата фаза, в който ще се изправи срещу Чанда Рубин/Сандрин Тестю за място напред в турнира.

Началото на двубоя бе пагубно за родната представителка, която предаде подаването си още в откриващия гейм, а впоследствие партньорката ѝ я последва и на бърза ръка изостанаха с 0:3. Постепенно тандемът с българско участие намери ритъма в играта си, като нашенката се превърна в главно действащо лице на корта и не след дълго паритетът бе възстановен. Впоследствие двете двойки си размениха по още един пробив, преди българката с пореден убедителен гейм на начален удар да даде предимство на нашето дуо, което се оказа от ключово значение в идните минути, след като Малеева/Стъбс реализираха пробив в десетия гейм, отмъквайки дебютния сет.

Втората част ни предостави множество забавни моменти, които често биваха пораждани от 18-кратната шампионка от Шлема, докато българско-австралийският тандем трупаше необезпокоявано точки и нито за миг не изпусна преднината си, за да се поздрави с успеха в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново в голямата игра: Малеева надви легендарната Навратилова на двойки в Париж! Мартин Петков
Теми:  
даниела хантухова | магдалена малеева | мартина навратилова | рене стъбс | ролан гарос | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook