Отново в топ форма: Беретини разгроми световния №17 и е в третия кръг на Уимбълдън

от в 15:41 на 07.07.2023
Мирела Николова

Матео Беретини най-сетне изглежда отново в най-добрата си форма, след като имаше кошмарен старт на сезона и бе принуден да се откаже от редица турнири заради контузии. Днес италианецът изнесе безупречен двубой срещу световния №17 Алекс де Минор, който през миналата седмица достигна до финала в Куинс, и постигна втора поредна победа на Уимбълдън с 6:3 6:4 6:4. По този начин бившият финалист се класира за третия етап на надпреварата, където го очаква сблъсък срещу един измежду Александър Зверев и Йосуке Ватануки.

Началото бе вихрено за италианеца, който пласира серия от дълбоки удари, довели до серия от пропуски на австралиеца и ранен пробив, след като Де Минор сдаде още дебютното си подаване след двойна грешка. Оттам насетне бившият финалист в турнира изнесе истински тенис рецитал от сервис линията, запазвайки стопроцентова успеваемост в точки, разиграни след първи начален удар. Така световният №17 бе изцяло лишен от шансове да търси връщане на брейка и скоропостижно откриващият сет отиде в сметката на Беретини.

Във втората част неточностите от бекхенд на римлянина зачестиха, а това доведе до трудности за него на сервис. Именно когато трябваше да спасява брейкболи обаче, бившият №6 намираше помощта на началния си удар и до пробив така и не се стигна. От своя страна, италианецът продължи да засипва противниковата половина с мощни форхенди от всяка точка на корта и съвсем скоро вече имаше аванс от 3:1, който опази до самия край на сета, за да се приближи само на крачка от крайния успех.

Ситуацията на корта не се промени и в третата част, където австралиецът продължаваше да не може да предложи нищо специално на Беретини, който безпроблемно поемаше инициативата в разиграванията и пробиваше защитата на съперника. Така световният №38 осъществи пробив за 4:3 и след още два абсолютно безкомпромисни сервис гейма елиминира финалиста от турнира в Куинс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отново в топ форма: Беретини разгроми световния №17 и е в третия кръг на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | матео беретини | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook