Оже-Алиасим спря устрема на Чилич и ще дебютира на 1/4-финал срещу Медведев!

от в 09:50 на 24.01.2022
Мирела Николова

Феликс Оже-Алиасим стартира годината по феноменален начин, триумфирайки заедно с Канада на отборната надпревара ATP Cup, и пренесе отличните си изяви и на Откритото първенство на Австралия. Днес той се изправи срещу Марин Чилич, който в предходния кръг отстрани Андрей Рубльов, и въпреки че загуби откриващия сет, канадецът не допусна да се стигне до нова изненада и затвори срещата за 2:6 7:6(7) 6:2 7:6(4). Така той си осигури участие на трети пореден "мейджър" четвъртфинал, където ще спори с Даниил Медведев.

Още с началните минути на двубоя хърватинът бе изключително агресивен, което доведе до три непредизвикани грешки в откриващото му подаване и шансове за пробив пред Оже-Алиасим. Тогава обаче Чилич просто не остави шанс на канадеца да играе с топката, пласирайки серия неспасяеми начални удари, с които брейкболите бяха отразени. Още в ответния сервис гейм на младока офанзивната игра на бившия №3 в света даде резултат и комбинирана с неточности от ракетата на Оже-Алиасим, стана причина за осъществяването на първия пробив в двубоя в полза на представителя на Хърватия. Устремът в играта на Чилич се запази и продължавайки да пласира ударите си с невероятна мощ по цялата ширина на корта, носителят на титла от Шлема реализира и втори брейк, с който съдбата на сета бе окончателно решена.

Хърватинът задържа високото си ниво и във втората част, където продължаваше да реализира уинъри от всички части на корта, но неточности от ракетата му също не липсваха. От своя страна, канадецът заигра по-солидно и все по-често можехме да го видим в настъпателна позиция и поемащ инициативата. Сервисът на младока също бе на необходимата висота и го държеше далеч от неприятности в хода на целия сет.

Миг на разконцентрация на Чилич в десетия гейм и няколко непредизвикани грешки го изправиха пред задачата да спасява сетболи, но тогава най-силното му оръжие се притече на помощ и след два чутовни аса неутрализира опасностите. Стигна се до тайбрек, в който резултатът вървеше равностойно, но смелата игра на Оже-Алиасим в решителните минути наклони везните в негова полза и той възстанови паритета в отделните части.

Световният №9 подобряваше играта си с всяка изминала минута, а ретурите му ставаха все по-агресивни и създаваха проблеми на хърватина. Пропуските от ракетата на Чилич зачестиха, от което младокът не се поколеба да се възползва и в третия гейм се сдоби с шест брейкбола, последният от които успя да матереализира. Устремът му не спря дотук и не след дълго канадецът дублира аванса си, за да поведе с 5:2 и така предреши изхода на третата част.

В четвъртия сет Чилич сервираше на познатото си ниво и не оставяше възможности на опонента да се откъсне напред в резултата. Същото важеше и за Оже-Алиасим, чиито показатели на начален удар бяха изключително високи, а грешките от негова страна - сведени до минимум. Така отново се наложи изиграването на тайбрек, където ранен минипробив в актива на канадеца се оказа решителен за класирането на деветия в света за четвъртфиналната фаза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим спря устрема на Чилич и ще дебютира на 1/4-финал срещу Медведев! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | марин чилич | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook