Пабло Куевас e последният полуфиналист в Рио след трудна победа над Винолас

от в 09:58 на 23.02.2019
В
Пабло Куевас от Уругвай ще играе на полуфиналите в Рио след като днес победи испанеца Алберт Рамос-Винолас с 6:3 3:6 6:3.



Мачът на двамата мина през цели 9 пробива, като Куевас изпусна 12 възможности за брейк и реализира 5 такива, докато успеваемостта на Винолас беше 4 от 10.

Първата част испанецът имаше възможност да пробие в първия сервис гейм на опонента си, но вместо това той самият бе пробит и то на два пъти подред в следващите няколко гейма, за да може да изостане и с 5:1. Той съумя да върне единия брейк за 5:2, а дори след като спаси сетбол взе и следващия си гейм, но втория пробив се оказа твърде труден и така той предаде и сета.



През втората част рано натрупан аванс на Алберт Рамос-Винолас от пробив се оказа напълно достатъчен, за да му даде комфортна преднина до края на сета. Единствено при сервиса си, когато трябваше да затвори часта, той срещна трудности и трябваше да се връща от 0:40 преди да се стигне до трети сет.

В решаващата част зрителите се нагледаха на пробиви, а Куевас още във втория си гейм реализира рибрейк, за да може да не изостане с пробив, а това стори и за 3:3. Това беше и много важно за развитието на срещата, защото беше първия от два поредни брейка за Пабло, като този за 5:3 той първо изпусна две последователни възможности за пробив, а и чак след 3 дюса се справи да стигне до ключовия скрит мачбол, който му даде желания аванс. И въпреки че когато сервираше за мача се наложи да спасява брейкбол, след 2 изпуснати мачбола, третият беше успешен, а така и уругваецът се озова в сблъсъка за място на финала.

https://twitter.com/TennisTV/status/1099150765048905728?s=19

Победителят от турнира в Рио през 2016, Куевас, на полуфинала ще се изправи срещу 18-годишния Феликс Оже-Алиасим от Канада, а това ще е първи сблъсък между двамата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пабло Куевас e последният полуфиналист в Рио след трудна победа над Винолас В

Коментари





Следвайте ни в Facebook