Пабло Куевас отстрани Лондеро. Каспър Рууд надделя над Жоао Соуса

от в 06:50 на 22.02.2019
В
Шампионът от Кордоба 2019, Лондеро е аут след загуба от Пабло Куевас с категоричното 6:1 6:4 за малко над час.

През първата част уругваецът игра значително по-добре от основната линия, а на свои сервиси беше повече от перфектен след като даде едва една точка в своите подавания, а само четири пъти допусна да играе на втори сервис.

Така Хуан-Игнасио беше притиснат, защото  противника му сервираше така добре, че той не трябваше да допуска спадове в своите подавания, нещо което се оказа твърде тежка задача за аржентинеца и след като се пропука на два пъти той предаде  сета с 6:1 за едва 22 минути.



Втората част беше доста по-равностойна, както и два пъти по-дълга.

Там Куевас намали нивото на сервиса си и даде шанс на Лондеро да играе доста по-често на второто му подаване.

Аржвнтинецът дори имаше възможност за брейк при 1:1, но не се възползва, а в следващия гейм той допусна и единствения пробив за сета.

До края на мача Лондеро не стигаше до повече от две точки в подаванията на противника си и така не съмуя да върне изгубения си сервис гейм, което прати двубоя в полза на Пабло.

В следващия кръг Куевас ще се срещне с Рамос-Винолас, а двамата са се изправяли един срещу друг цели 7 пъти, като уругваецът е в серия от пет поредни спечелени сблъсъка. Последният път, когато пък испанецът взе повече от сет беше в Мадрид през 2015.

Изключително интересен мач се получи между Каспър Рууд и Жоао Соуса. Двамата изиграха изключителен трисетов сблъсък, а 135тият в света норвежец надделя с 6:3 3:6 6:4.



През първата част португалецът имаше пробив аванс до 3:2, но допусна обрат, след като не взе повече гейм в сета.

Серията на Каспър продължи и в следващата част, а той отново имаше брейк и водеше с 2:0, но Соуса се завърна и вземайки 6 от следващите 7 гейма изравни резултата.

В решаващия сет Жоао навакса пасив от 4:1, но спад в нивото му доведе до нов брейк за Рууд и така  срещата приключи в полза на норвежеца. Той ще срещне сърбина Ласло Джаре, а това ще е и първи сблъсък между двамата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пабло Куевас отстрани Лондеро. Каспър Рууд надделя над Жоао Соуса В

Коментари





Следвайте ни в Facebook