Пълен жребий за US Open: Джокович с тежък старт

от в 19:52 на 27.08.2020
В


Официалната схема за US Open 2020 е ясна, а надпреварата със сигурност обещава много интересни и интензивни двубои.

Новак Джокович стартира срещу Дамир Джумхур, а при победа ситуацията му далеч не се улеснява, защото опонент на сърбина ще бъде или Кайл Едмънд, или Александър Бублик. Най-вероятен съперника на световния номер едно в трети кръг се очертава да бъде Ян-Ленард Щруф. В 1/16-тината на Ноле са още Джон Иснър и Пабло Кареньо Буста. На 1/4-финал според ранкинга опонент на Новак би бил Давид Гофен, ала белгиецът ще трябва доста да се потруди преди това. Той стртира срещу Райли Опелка в първи кръг, а въпреки значително по-лесен втори, то в трети опонент на Давид се очертава да бъде Филип Крайнович. В тази 1/8 са още Денис Шаповалов и Тейлър Фриц.



Във втората 1/4-тина на надпреварата водач е Стефанос Циципас, за когото първото сериозно предизвикателство изглежда Борна Чорич в трети кръг, а дори на 1/8-финалите задачата за гръка не изглежда трудна, защото най-сериозните имена изглежда да са Душан Лайович и Кристиан Гарин. В долната осмина обаче водачът Саша Зверев изтегли труден жребий, стартирайки срещу Кевин Андерсън, а при победа, най-вероятен опонент в трети кръг за шампиона от Лондон 2018 ще бъде или Адриан Манарино, или Джак Сок. По пътя към 16-те най-добри Саша ще трябва да се справи с някой измежду Диего Шварцман и Хуберт Хуркач.



В третата четвъртина е именно първата ни ракета Григор Димитров, който ще стартира тазгодишното си участие на US Open срещу Томи Пол. При победа на Димитров, той ще има за съперник във втори кръг Мартон Фучович или Уго Далиен, а в трети кръг най-вероятен опонент на първата ни ракета е Николоз Басилашвили. За да си уреди среща с Григор обаче, грузинецът трябва да се справи с Джон Милман в първи кръг и Франсис Тиафо или Андреа Сепи във втори.

Гришо е в 1/8-ната на Данийл Медведев, а най-сериозното име в 1/16-тината на руснака е Гидо Пея. Двамата с Димитров попаднаха в третата четвъртина на схемата, където водач е именно миналогодишния финалист, а другият топ поставен е Матео Беретини, който ще трябва да се справи с Андрей Рубльов, Каспър Рууд и Беноа Пер за място на 1/8-финалите.



В последната 1/4-тина е вторият поставен Доминик Тийм, а от опонентите на австриеца до трети кръг впечатление прави името на Марин Чилич. В 1/16-ната на Тийм обаче ситуацията изглежда много сложна, защото в горната част е добре игралия през изминалата седмица Анди Мъри, който във втори кръг най-вероятно ще се срещне с Феликс Оже-Алиасим. Тук дебне и друг британец, а именно Дан Еванс,  като евентуално британско дерби е възможно в трети кръг.



В горната 1/8-на на тази последна четвъртина също правят впечатление сериозни имена, като Роберто Баутиста Агут, който стартира срещу Тенис Сандгрен, Милош Раонич, който е в същата 1/16-тина, а в спор за място на 1/4-финалите, най-добрият, ще се изправи според ранглистата срещу Алекс Де Минор или Карен Хачанов, които са поставените в тази 1/16-тина.

Вижте схемата в онлайн вариант тук!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пълен жребий за US Open: Джокович с тежък старт В

Коментари





Следвайте ни в Facebook