Паспортът на Борис Бекер бил "непохватен фалшификат"

от в 03:09 на 20.06.2018
Георги Христов

Борис Бекер е фалшифицирал дипломатическия си паспорт към Централната африканска република (ЦАР). Лично външният министър на държавата Чарлс Армел Дубане обяви, че документът на германеца е "непохватно фалшифициран".

"Подписът на паспорта не е мой, а номерът му принадлежи към серията открадни по време на преходното правителство през 2014, когато в страната имаше военен конфликт. Това, което видях в социалните мрежи, е непохватен фалшификат. Подобна длъжност не съществува," обясни Дубане.

Самият Бекер бе обявен в банкрут във Великобритания и се опита да получи дипломатически имунитет от въпросната държава като нейно аташе в Европейския съюз.

"Не съм подписвал какъвто и да било документ, който да позволява на Борис Бекер да се нарича централноафрикански дипломат, въпреки че при посещението ни в Брюксел му беше обещано да бъде назначен за аташе. До този момент не съм подписвал никакъв подобен документ, издаден от президента на ЦАР или пък от външното министерство, което ръководя", допълва Дубане.

Борис Бекер е смятан за приятел на президента Фаустин-Аршанж Туадера. Външният министър Дубане разказва пред "Дойче Веле", че Бекер е имал две срещи с президента. "Те сигурно са разговаряли и за евентуален ангажимент във връзка с интересите на Централноафриканската република. Но днес мога да Ви уверя, че Борис Бекер не е част от моя дипломатически персонал", заяви той.

Посланикът на ЦАР в ЕС Даниел Емери Деде признава, че Борис Бекер познава добре Централноафриканската република, но никога не я е посещавал.

Както е известно Бекер спечели Уимбълдън през 1985 година и стана най-младият шампион - едва на 17 години. В кариерата си той е спечелил само от наградни фондове около 25 милиона долара.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Паспортът на Борис Бекер бил "непохватен фалшификат" Георги Христов
Теми:  
борис бекер | скандали

Коментари





Следвайте ни в Facebook