Патрик Макенроу: Федерер може да ни изненада през 2021 г.

от в 20:31 на 30.06.2020
Катерина Георгиева
Световният №4 Роджър Федерер  не спира да опровергава природните закони и да се нарежда на челните позиции в раглистата през цялата си кариера. Някои тенис експерти предвиждаха отказването му от професионалния спорт още през 2009 година, когато Хуан Мартин дел Потро сложи край на поредицата му от 41 победи на финала на Откритото първенство на САЩ. Маестрото опроверга тези прогнози, като продължи да триумфира на турнирите от Шлема и след средата на тридесетте си години.

Наскоро швейцарецът обяви оттеглянето си от сезон 2020, тъй като беше подложен на две операции на коляното. Бившият шампион на двойки на Ролан Гарос Патрик Макенроу вярва, че носителят на 20 титли от Големия Шлем ще покаже своята впечатляваща игра догодина, създавайки същата „магия” на корта.

Макенроу

„Той изненада всички ни. Всъщност направи много повече при последното си завръщане (през 2017), когато завоюва победи на Откритото първенство на Австралия и Уимбълдън. Веднъж вече се оттегли за дълъг период от време, след което поднови участието си в Тура, постигайки невероятни резултати, защо да не успее да го направи отново? Все пак това е Роджър Федерер. Не мога да гарантирам, че ще спечели турнир от Шлема. Преди сме заявявали, че е неспособен дори на още една титла, но той ни е доказвал точно обратното. Нека се надяваме, че ще продължи с изключителната си игра още поне година, ще бъде удоволствие да го видим” – споделя Макенроу.

През 2017 Маестрото поднови спортната си дейност след шестмесечна пауза и под номер 17 в света се окичи с победата на Аустрелиън Оупън след епичен финал срещу Рафаел Надал. Швейцарецът прибави в актива си още три титли от Мастърс 1000 и осмата си победа на Уимбълдън, завършвайки годината втори в ранглистата, като това се счита за едно от най-великите завръщания в историята на професионалния тенис.

Australian Open 2020: Roger Federer results and form ahead of ...

Източник: Essentially Sports


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Патрик Макенроу: Федерер може да ни изненада през 2021 г. Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook