Печелейки последните 21 точки: Медведев разби Мастърс шампион и оформи мечтан мач с Джокович

от в 21:32 на 02.03.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев изглежда напълно преобразен човек след ранното си отпадане на Аустрелиън Оупън и сам призна, че вече действа с много по-голяма увереност. Руснакът спечели титлите в Ротердам и Доха, като показва тенис достоен за върха в световния тенис, където се намираше до неотдавна. Днес Медведев записа своята 12-та поредна победа, надигравайки категорично Борна Чорич с 6:3 6:2 и така оформи мечтан за феновете полуфинален сблъсък с Новак Джокович, който по-рано днес също намери място във финалната четворка на състезанието в Дубай. Досега актуалният бившият номер едно са се изправяли един срещу 13 пъти, а сърбинът има предимство от 9:4 победи.

Световният номер седем досега имаше негативен баланс в битките си срещу шампиона от Мастърса в Синсинати, но изглеждаш непоклатим от самото начало на срещата и печелеше почти всяка една дълга размяна от дъното на корта. Чорич усети как няма да спечели по подобен начин и започна да рискува все повече, но нямаше успех при атаките си и логично се стигна до пробив в актива на фаворита. Московчанинът покриваше по невероятен начин своето поле и имаше отговор за всяко едно агресивно продължение на опонента си, което ми помогна да удвои преднината си и скоро сетът отиде в актива на бившия водач в световната ранглиста.

Балканецът нямаше намерение да се предава и отмъкна подаването на Медведев за старта на втория сет. Изглеждаше, че битката точно ще се завърже, ала по-високоранкираният тенисист веднага осъществи рибрейк, а след това осъществи немислима серия от 21 точки подред, за да сложи точка на спора в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Печелейки последните 21 точки: Медведев разби Мастърс шампион и оформи мечтан мач с Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | борна чорич | даниил медведев | дубай | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook