Пегула не остави шансове на Плишкова, очаква Квитова на 1/2-финала в Доха

от в 17:52 на 04.03.2021
Диана Андреева

Джесика Пегула изненада световната номер шест Каролина Плишкова и се класира за 1/2-финалите в Доха. Американката отстрани втората поставена в надпревара в последователни сетове - 6:3 6:1. Квалификантката продължава страхотното си представяне през 2021, като по-рано през годината тя достигна до 1/4-финалната фаза на Australian Open, където след оспорван трисетов двубой отсгъпи на бъдещата финалистка Дженифър Брейди.

В днешния си мач Пегула не остави никакви шансове на своята опонентка. Постоянна от дъното на корта, Джесика се възползваше от грешките на своята опонентка, стараейки се да задържа топката в очертанията на корта възможно най-дълго. Благодарение на успеха си утре американката ще се изправи срещу Петра Квитова в спор за място на финала.

В друг 1/4-финал през деня Петра Квитова се справи с Анет Контавейт. Марак че загуби сет, Квитова все пак се справи със своята опонентка след близо два часа прекарани на корта - 6:3 3:6 6:2. 

Независимо че спечели срещата, Квитова далеч не показа най-убедителната си игра. Непостоянна от дъното на корта, Петра допускаше и грешки на сервис, ала все пак съумя да затвори мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пегула не остави шансове на Плишкова, очаква Квитова на 1/2-финала в Доха Диана Андреева
Теми:  
анет контавейт | джесика пегула | доха | каролина плишкова | петра квитова | тенис турнир в доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook