Пегула не остави шансове на Сакари и е сред осемте най-добри на Аустрелиън Оупън!

от в 07:17 на 23.01.2022
Калоян Соколов

Джесика Пегула нямаше особено позитивен старт на новия сезон, след като загуби откриващия си мач на двата турнира предхождащи Аустрелиън Оупън, а в Мелбърн нещата се развиваха по абсолютния същия начин, тъй като американката изоставаше със сет от младата Анхелина Калинина и изглеждаше, че ще запише третото си поредно поражение през сезона. Пегула обаче прояви характер, за да постигне обрат и оттам насетне заигра най-добрия си тенис, като днес постигна фантастичен успех над Мария Сакари и се класира за втори пореден път на четвъртфиналната фаза на Откритото първенство на Австралия, където ще очаква една измежду Ашли Барти и Аманда Анисимова.

Двубоят започна с невероятна серия от осем поредни точки в актива на световната номер 21, но постепенно Сакари се окопити и стигна до паритет в резулатата при 3:3. Пегула отново обаче пое контрол над случващото се на корта, за да се откъсне напред с 5:3, само че гъркинята продължи да показва невероятна игра в догонваща позиция и намери сили да докара нещата до тайбрек. В него обаче доминацията на американката беше пълна и вече нямаше връщане назад за петата поставена, която се оказа изоставаща в сетовете.

Световната номер 8 се опитваше всячески да се завърне в двубоя, като застрашаваше сериозно началния удар на опонентката си в началото на втората част, ала не съумяваше да материализира шансовете си и скоро на свой ред трябваше да отразява точки за пробив, което не може да стори и това беше началото на края за Сакари. Пегула се сдоби с преднина от 3:1 гейма, а този път не допусна да бъде застигната и се поздрави с напълно заслужена победа - 7:6(0) 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пегула не остави шансове на Сакари и е сред осемте най-добри на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | джесика пегула | мария сакари | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook