Перфектен ден за българите на АО: Динко Динев също записа успех в турнира!

от в 07:40 на 23.01.2022
Владислав Риждов

Динко Динев не успя да ознаменува дебюта си на юношеския Аустрелиън Оупън с победа, след като претърпя тежко поражение в откриващия си мач на сингъл. Днес обаче Динев заедно с Игнасио Бусе, спечелиха мача си от първи кръг на двойки и продължават напред в Мелбърн. Българо-перуанският тандем се наложи с 4:6 6:4 10:5 над Александър Десподжа и Хенри Ламчиния.

Мачът стартира с размяна на пробиви между двата тандема. Постепенно домакинските представители придобиха инициативата и скоро се добраха до нов брейк, който ги изведе напред в резултата. Десподжа и Ламчиния предвкусваха успеха в сета, но Динев и Бусе се пребориха за изравняването - 4:4. Все пак последователността се запази и австралийците реализираха нов пробив в самия край, който ги изпрати напред в общия резултат.

Динев и Бусе бързо се окопитиха след загубения сет и още в ранните минути на следващата част си извоюваха аванс в геймовете. Двете двойки демонстрираха отлична игра в собствените си подавания, а брейкът, който Динев и съотборникът му реализираха в началото, се оказа достатъчен, за да изравнят резултата.

В решителният тайбрек до 10 точки Динев и Бусе изцяло имаха контрола върху случващото се на корта. С безупречна игра на мрежата двамата се откъснаха със 7:3 точки, преднина, която се оказа непосилна за наваксване и така българинът и неговият партньор се поздравиха с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Перфектен ден за българите на АО: Динко Динев също записа успех в турнира! Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | бг тенис | Двойки | динко динев | игнасио бусе | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook