ПеРФектен: Федерер не остави шансове на Сонего и продължава към четвъртфиналите!

от в 21:57 на 05.07.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер продължава да става все по-убедителен с всяко свое представяне в Лондон и днес за пореден път надгради, след като изигра образцов двубой срещу Лоренцо Сонего и го надигра с рутинното 7:5 6:4 6:2, за да се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън, където го очаква един измежду Хуберт Хуркач и Даниил Медведев.

Маестрото стартира на високи оброти и застрашаваше почти всяко подаване на италианеца, а в крайна сметка Сонего се пропука и бившият номер едно получи възможност да сервира за успеха в сета. Тогава обаче последва серия от 11 поредни точки в актива на аутсайдера, която го отведе до геймбол за 6:5, но швейцарецът се мобилизира и изтръгна първия сет в своя полза.

Оттам насетне доминацията на Федерер бе сериозна, докато подгласникът от Ийстбърн изпитваше сериозни трудности да поддържа темпото на играта и сдаде подаването си за 2:3 във втората част. Осемкратният шампион пък нямаше никакво намерение да се вкарва в излишни драми и на бърза ръка прибави и втория сет към сметката си.

Третата част се оказа още по-неравностойна, тъй като ветеранът засипваше с уинъри младия си опонент, който нямаше никакви съпротивителни сили, което предреши изхода на сблъсъка в полза на поставения под номер 6 и съвсем скоро той вдигна победоносно ръце във въздуха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ПеРФектен: Федерер не остави шансове на Сонего и продължава към четвъртфиналите! Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо сонего | Обзори | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook