Перфектен Кузманов не остави шансове на бивш топ 50 играч и е 1/8-финалист в Прага!

от в 15:25 на 02.05.2022
Мирела Николова

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов стартира с категоричен успех в последователни сетове участието си на Чаланджъра в Прага. Българинът бе в серия от две поредни поражения, но днес бе безкомпромисен срещу бившия №49 и настоящ №251 в света Иля Марченко, за да затвори срещата в своя полза след 6:1 6:3. Така нашето момче продължава към осминафиналната фаза на надпреварата2, където го очаква сблъсък с някого измежду Рикардо Бонадио и втория поставен в схемата Нуно Боржеш.

Още от откриващите минути на двубоя Мико бе по-стабилният от двамата, който налагаше темпото в разиграванията и заслужено реализира първия пробив в мача, оттегляйки се на почивката с аванс от 3:0. Той продължи да бъде безпогрешен от всеки ъгъл на корта, докато неточностите от противниковата половина валяха една след друга, поради което се стигна до втори брейк в актива на пловдивчанина, който скоропостижно прибави дебютния сет към своята сметка.

Във втората част двамата тенисисти на два пъти си размениха по един пробив, преди Кузманов да наложи пълен контрол върху случващото се на корта. В седмия гейм родният ни представител отново спечели подаването на съперника си, което се оказа повратната точка в сета. Изпълнен с увереност, българинът не позволи нито миг повече разконцентриране и не след дълго дублира пробива си преднина, за да сложи край на срещата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Перфектен Кузманов не остави шансове на бивш топ 50 играч и е 1/8-финалист в Прага! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | прага | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook