Перфектен във всеки един аспект: Джокович изнесе мастърклас и е в трети кръг на Уимбълдън!

от в 18:50 на 29.06.2022
Мирела Николова

Дотук сезонът не се развива според очакванията за Новак Джокович, който все още не е спечелил "мейджър" трофей от началото на годината. След като през януари бе лишен от възможност да участва на Аустрелиън Оупън, а впоследствие допусна поражение на четвъртфиналите на Ролан Гарос от бъдещия шампион Рафаел Надал, сега световният №3 е в преследване на четвърта поредна титла на Уимбълдън.

Джокович вече е две крачки по-близо до седми триумф на "свещената трева", след като днес се класира за третия етап на надпреварата, преодолявайки с лекота съпротивата на 79-ия в света Танаси Кокинакис. От първата до последната точка инициативата бе изцяло на страната на белградчанина, който, срещайки само една-единствена точка за пробив в хода на цялата среща, оформи крайното 6:1 6:4 6:2, за да си гарантира участие в третия кръг, където го очаква сблъсък с Алехандро Табило или Миомир Кецманович.

Сърбинът навлезе в двубоя пределно концентриран и изключително внимателно подбираше ударите си, като същевременно ги пласираше в близост до линиите, дочаквайки неточност от ракетата на противника. От своя страна, Кокинакис по никакъв начин не успяваше да затрудни шесткратния шампион и всеки един негов по-плитък удар бе наказван от световния №3, който бързо пое контрол върху събитията, спечелвайки още дебютното съперниково подаване, за да се оттегли на първата почивка с аванс от 3:0. Впоследствие сервисът на Ноле продължи да работи безотказно, което изцяло лишаваше опонента от шансове за рибрейк, а след поредната безпогрешна акция на посрещане Джокович дублира преднината си от пробив и скоропостижно прибави откриващия сет към своята сметка.

Пълното превъзходство на топ поставения се пренесе и във втората част, където той отново диктуваше събитията благодарение на съвършената си селекция от удари и не след дълго осъществи нов ранен брейк, за да поведе с 3:1. С течение на времето австралиецът започна да намира ритъма си на начален удар, с чиято помощ трупаше точки след бързи комбинации, но това далеч не бе достатъчно срещу отлично сервиращия сърбин, който съвсем скоро увеличи аванса си в общия резултат.

Третият сет също бе напълно лишен от интрига, след като първият поставен продължи да бъде безпогрешен във всяко едно отношение. Кокинакис така и не успяваше да намери отговор на перфектно конструираните атаки от страна на 20-кратния шампион, който още в първия възможен момент излезе напред с аванс от пробив. Джокович не допусна нито за момент спад в концентрацията си и не след дълго реализира втори брейк, след който преднината му набъбна до 4:1. Последвалите минути от срещата се превърнаха в напълно протоколни, тъй като Ноле не изпусна инициативата до самия край и след по-малко от два часа престой на корта се поздрави с крайния успех!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Перфектен във всеки един аспект: Джокович изнесе мастърклас и е в трети кръг на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | танаси кокинакис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook