Перфектен завършек на седмицата: Фриц спря устрема на Тиафо и триумфира в Токио!

от в 22:41 на 09.10.2022
Мартин Петков

Тейлър Фриц се провали гръмко на US Open и отпадна още на старта, като впоследствие не успя да помогне на родината си да се класира за фазата на директните елиминации за Купа "Дейвис", но пък за сметка на това беше част от историческия първи успех на отбор Свят в отборното състезание Laver Cup. Американецът взе решение да се включи в цикъла от турнири в Азия, като се спря на надпреварата в Токио за откриваща дестинация и след редица обещаващи резултати намери място в мача за титлата, където срещна сънародника си, намиращ се също в отлична форма, Франсис Тиафо. Сблъсъкът между първата и втората ракета на САЩ се разви според очакванията, градейки си около началния удар, но по-голямата устойчивост на Фриц в ключовите мигове му донесе триумф в два тайбрек сета и той закономерно се поздрави с трофея от японската столица, явяващ се негов четвърти на ниво АТР в кариерата - 7:6(3) 7:6(2).

Тиафо пръв се увековечи с успех на ретур и рано в двубоя си спечели пробив аванс, но последвал спад на сервис му коства предимството и паритетът отново възцари. В заключителната фаза от частта полуфиналистът от тазгодишния US Open на два пъти бива изправян пред опасността да спасява сетбол, с което се справи, за да предизвика изиграването на тайбрек. В него световният номер 11 и първа ракета на американците демонстрира завидно ниво в размените на високо темпо от основната линия и сложи край на серията от 13 поредни спечелени дълги гейма на своя сънародник, записвайки откриващия сет срещу името си.

Във втората част сервирането придоби още по-висок статут и единствените проблеми на начален удар бяха за световния номер 19, който обаче остана непоколебим и на нас ни предстоеше да наблюдаваме нов тайбрек. В него събитията от по-рано в срещата се повториха изцяло и Фриц безкомпромисно доведе случващото се до перфектен завършек в своя полза, триумфирайки с титлата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Перфектен завършек на седмицата: Фриц спря устрема на Тиафо и триумфира в Токио! Мартин Петков
Теми:  
atp | тейлър фриц | токио | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook