Перфектният подарък: Джокович и Алкарас с шоу мач в Саудитска Арабия навръх Коледа

от в 09:38 на 22.10.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович и Карлос Алкарас ще направят един истински коледен подарък на тенис феновете, след като стана ясно, че ще премерят сили в Рияд на 27 декември. Досега Саудитска Арабия не съумява да се наложи като дестинация в тенис календара, но демонстративните събития в страната непрекъснато се увеличават и има голяма вероятност скоро дори да наблюдаваме Мастърс надпревара в азиатската държава.

Саудитска Арабия вече беше домакин на Diryah Tennis Cup, а в края на сезона ще приема и Next Gen Atp Finals, така че инвестициите в тениса стават все по-сериозни от страна на най-голямата страна на арабския полуостров. Събитието с участието на Джокович и Алкарас пък е под наименованието "Riyadh Season Cup", като ще се проведе на 26 и 27 декември и на него също така са поканени Арина Сабаленка и Онс Жабер, които ще играят в откриващия ден на шоу турнира.

Спекулациите са, че световният номер едно и шампионът от Уимбълдън ще получат по над един милион долара за изявите си в събитието, а публичните критики към тях не закъсняха, защото много хора изказаха мнение как по този начин тенисистите подкрепят репресивния режим наложен във втората най-голяма арабска държава и един вид стават мними съучастници в него. Любопитен и крайно разочароващ факт е, че там жените нямат право дори да гледат тенис на живо, ако не са придружени от мъж.

Джокович вече публично заяви позиция, че приветства инвестициите на Саудитска Арабия в спорта, а Алкарас също изказа позиция, че е напълно готов да се състезава в страната. За нас пък определено не е изненада защо хората там са готови да възнаградят двамата най-добри играчи с подобен щедър хонорар, имайки предвид как всеки един от досегашните 4 мача между тях се е превърнал в модерна тенис класика, така че едва ли изключение ще направи и срещата им на 40-хилядния "Kingdom Arena" в Рияд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Перфектният подарък: Джокович и Алкарас с шоу мач в Саудитска Арабия навръх Коледа Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | саудитска арабия

Коментари





Следвайте ни в Facebook