Пет сета бяха нужни на Чорич, за да победи Лондеро; Фриц без проблеми срещу Симон

от в 05:33 на 03.09.2020
В


В един от най-успорваните мачове в третия ден на надпреварата в Ню Йорк, Хуан Игнасио Лондеро и Борна Чорич спретнаха петстотин драма, в която по-добър се оказа хърватинът. Той беше по-стабилният в края на мача и след 7:5 4:6 6:7(5) 6:2 6:3 надделя над клей специалиста от Аржентина.

Силна серия от 12:2 точки за Чорич в края на откриващата част прати сета в полза на хърватина, а Лондеро сякаш загуби ритъма си на игра в последните минути, което даде талсък в играта на опонента му.



Въпреки това обаче Хуан-Игнасио успя отново бързо да си върне формата и уверено поведе с 5:2, а въпреки дадени трудности, в крайна сметка изравни резултата в отделните части. Уверената игра на аржнетинеца и грешките за Чорич продължиха, а така възползвайки се от това Лондеро уверено поведе с 4:1 с два пробва преднина, ала нов спад в играта коства на аржентинеца натрупания аванс. Така закономерно се стигна до тайбрек, където нервите на Борна не издържаха и грешки му костваха и този сет.



Оттук нататък обаче Чорич най-после намери постоянството в играта си и уверено диктуваше темпото в срещата, както и задаваше висок интензите на игра, който често тормозеше Лондеро. Това доведе и до далеч по-добро развитие за хърватина на следващите два сета и отстъпвайки в едва 5 гейма, Чорич затоври мача след 4 часа и 20 минути на корта.



В друг двубой, Тейлър Фриц записа убедителен успех над Жил Симон и уверено си гарантира място в трети кръг на US Open. Американецът беше далеч по-добрият и постоянен състезател на корта и след 7:5 6:3 6:2 надделя над френския си опонент.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пет сета бяха нужни на Чорич, за да победи Лондеро; Фриц без проблеми срещу Симон В

Коментари





Следвайте ни в Facebook