Пиетранджели: Джокович има половин милиард и е нервен на корта? Що за глупости!

от в 14:13 на 24.09.2021
Мирела Николова

Новак Джокович е един от най-емоционалните и експресивни състезатели в Тура, като неведнъж се е случвало да изпусне нервите си по време на дадена среща. Самият сърбин нееднократно е коментирал тази тема и е казвал, че подобни изблици са част от неговия характер и се проявяват в следствие на голямото напрежение, което изпитва на корта, предизвикано от прекомерното му желание да постигне победата. Носителят на две титли от Големия шлем и смятан за най-успешния италиански тенисист - Никола Пиетранджели, изрази мнението си относно поведението на световния №1, заявявайки твърдо своята позиция.

"Преди ние излизахме на корта, за да предложим атрактивна игра и да забавляваме публиката. В днешно време никой не мисли за зрителите, всички се нуждаят от пари. Спечелих Ролан Гарос, но печалбата от наградния фонд дори не бе достатъчна, за да си купя апартамент.

Сега шампионът от Шлема получава чек за повече от два милиона долара. И това е нещото, от което недоволствам. Джокович има половин милиард долара в банковата си сметка и искате да ми кажете, че въпреки това е бил нервен във финала на US Open? Шегувате ли се? Що за глупости!", каза италианецът.

Източник: Tennis World USA

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиетранджели: Джокович има половин милиард и е нервен на корта? Що за глупости! Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | никола пиетранджели | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook