Пилич: Новак е по-добър от Надал и Федерер по всеки един показател

от в 13:45 на 12.07.2022
Калоян Соколов

Никола Пилич е една от най-големите легенди на тениса в Югославия и има важна роля за изграждането на Новак Джокович като състезател. Хърватинът е първият финалист на ниво Голям шлем от тази част на света и продължава да бъде обвързан с любимия спорт и до днес, заминавайки се с дейността си в своята академия, която е разположена в близост до Мюнхен. Именно там настоящият 21-кратен "мейджър" шампион прави първите си крачки към професионалния спорт, а Пилич и до днес поддържа близки приятелски отношения с доскорошния номер едно, към когото не се поколеба да изкаже суперлативи за четвъртия му пореден трофей от Уимбълдън:

"Това беше много важен турнир за Новак. По-важен от всеки други изминал досега. Той имаше толкова много проблеми. Сега не може да играе на US Open, макар че участва през миналия сезон, когато коронавирусът беше много по-сериозен проблем, отколкото е в момента. Бих казал, че Надал не игра добре в нито един момент от Уимбълдън и нямаше да има никакъв шанс срещу Джокович на финала.

Новак е по-добър играч от Федерер и Надал по всеки един показател. Говорим за човек, който е бил номер едно в света за 374 седмици. Това е повече от впечатляващо. Освен това Ноле единствен е печелил всички надпревари от Големия шлем по два пъти и има положителен баланс в преките си двубои срещу другите двама членове на Голямата тройка. Разбира се, то няма как да не свалим шапка на Рафа, защото никой няма да спечели Ролан Гарос 14 пъти през следващите векове" - завърши специалистът.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пилич: Новак е по-добър от Надал и Федерер по всеки един показател Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | никола пилич | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook