Пиронкова не се възползва от втория си шанс и напусна Уимбълдън 2021!

от в 14:06 на 30.06.2023
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова не успя се справи с класираната под номер 47 в ранглистата Юлия Путинцева. Цвети се бори до последно, ала така и не успя да намери ритъма си по време на срещата, а това доведе до двусетова загуба - 6:3 6:1. По този начин българските надежди за представител на страната ни във втория кръг на тазгодишното издание на надпреварата остават само върху Григор Димитров, който съвсем скоро ще открие кампанията си срещу ветерана Фернандо Вердаско. 

Пиронкова със сигурност не разполагаше с достатъчно време, за да се подготви и нагласи за двубоя си. Цвети влезе в основната схема броени минути преди началото на мача като щастлив-губещ на мястото на Леся Цуренко, а именно това доведе до неприятното поражение за българката. Макар и да не се възползва от втория си шанс, Пиронкова получи възможност отново да излезе на свещената трева в Лондон и даде всичко от себе си, за да се справи, ала дори това не и беше достатъчно. 

Редица играчи недоволстваха от условията на тазгодишния Уимбълдън, а самият Ник Кирьос сподели, че сякаш не играе на трева, ами на хард. Видимо Пиронкова също не се чувстваше комфортно днес на корта, а българката допускаше грешка след грешка от дъното на корта. Сервисът на Цвети също не беше на ниво, което направи задачата й да се поздрави с успех в основната схема непосилна.

Освен, че Пиронкова не успя да покаже познатото си високо ниво на тревни кортове, нейната опонентка изигра един от най-качествените си мачове през сезона. Путинцева вкара 95% от първия си сервис, което и позволяваше безпроблено да преминава през собствените си подавания, а агресивния й форхенд не позволяваше на Цвети да поеме контрола в разиграванията и в крайна сметка отстрани първата ни ракета при дамите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова не се възползва от втория си шанс и напусна Уимбълдън 2021! Калоян Соколов
Теми:  
уимбълдън | цветана пиронкова | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook