Пиронкова: Невероятно е да се завърна отново тук; травмата все още не е отшумяла

от в 16:11 на 23.06.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова се завърна на "свещената трева", след като не беше стъпвала на кортовете на Уимбълдън през последните 4 години, но това по никакъв начин не си пролича и тя постигна разгромна победа в първия квалификационен кръг. Впоследствие пък Цвети даде пресконференция, а ето какво точно сподели на нея:

На този турнир са дошли най-големите успехи в твоята кариера. Какво е чувството да се завърнеш?

- Неописуемо е. Чувствам се също толкова специално и вълнуващото, колкото при дебюта си. Хубавите спомени постоянно нахлуват в съзнанието ми и съм много щастлива, че мога да удължа изживяването си поне с още един двубой.

В Нотингам се отказа поради травма. По-добре ли си в момента? 

- Направих силен турнир там и се класирах за полуфиналите, само че изпитвах дискомфорт в областта на рамото и кръста, заради което прецених, че ще е по-разумно да се оттегля. Травмата все още не е отшумяла, като съм принудена да играя с известни болки, ала се надявам неразположението да изчезне напълно с помощта на моя физиотерапевт.

Не успя да влезеш за малко в основната схема. Защо не използва своя "защитен ранкинг" и колко пъти още ще имаш възможност да се възползваш от него?

- Всъщност ранкингът ми в момента е по-добър от този, който имах преди да прекратя временно кариерата си. Тогава бях 122-ра, докато сега съм 103-та и се надявам да попадна директно в основната схема за Откритото първенство на САЩ. Възползвах се от въпросното облекчение единствено на миналогодишния US Open, където се представих отлично, а след това направих силен резултат и на Ролан Гарос, което ми позволи веднага да възвърна своите позиции.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова: Невероятно е да се завърна отново тук; травмата все още не е отшумяла Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | интервюта | Пресконференции | уимбълдън | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook