Пиронкова показа характер, но се препъна на крачка от основната схема на Уимбълдън!

от в 14:31 на 25.06.2021
Мирела Николова

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова не успя да си осигури участие в същинската част на тазгодишния Уимбълдън, след като отстъпи на коравата Ана Конюх. Хърватката, която е бивша представителка на топ 20, демонстрира изключително агресивна игра и често предизвикваше грешки от страна на българката, която трябваше да се помири с поражението - 2:6 6:4 2:6. Сега на Цвети не ѝ остава нищо друго, освен да се надява да намери място в основната схема на Шампионата като "щастлива губеща".

Двубоят започна трудно за нашата сънародничка, която, константно притискана от своята опонентка, допускаше множество неточности. Цвети инкасира пробив още в дебютния си сервис гейм, след което проблемите ѝ от начален удар продължиха и във всяко едно свое подаване тя бе поставена под изключително напрежение. В петия гейм играта на Пиронкова претърпя още по-голяма катастрофа и след серия от непредизвикани грешки тя загуби повторно подаването си, а оттам насетне Конюх нямаше затруднения да докара сета до успешен за себе си завършек.

В началото на втория сет пловдивчанката видимо стабилизира представянето си както от форхенд, така и от бекхенд и значително повиши успеваемостта си на свой сервис. Във втория гейм Цвети се сдоби с брейкбол, но той бе пропуснат след непредизвикан пропуск от ракетата на родната ни състезателка. По-късно ролите на корта се размениха и вече първата ни ракета бе изправена пред опасност от загуба на подаването си. Тя обаче именно в тези моменти съумя да се мобилизира и не допусна да се стигне до късен пробив. Нещо повече - възползвайки се от напрежението, обхванало младата ѝ съперничка, Пиронкова успя да нанесе решаващ брейк в десетия гейм, с което възвърна паритета в отделните части.

Загубата на предходния сет по никакъв начин не повлия на самочувствието на Конюх в откриващите минути на решителния трети и нижейки уинър след уинър, тя осъществи пробив в първия възможен момент. Устремът ѝ продължи и съвсем скоро хърватката дублира аванса си, за да поведе с 4:1. С напредването на времето Цвети изглеждаше все по-неспособна да се противопостави на бившата представителка на топ 20 и остана на крачка от класиране за основната схема на Уимбълдън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова показа характер, но се препъна на крачка от основната схема на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
wta | ана конюх | бгтенис | квалификации | уимбълдън | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook