Пиронкова: Щастлива съм, че спестих сили, защото ме очаква тежка битка

от в 15:51 на 24.06.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова постигна втора поредна безпроблемна победа в пресявките на Уимбълдън и вече е само на един успех от класиране в основната схема на турнира. През днешния ден Цвети не остави никакви шансове на британкат Наикта Бейнс, а непосредствено след това даде пресконференция единствено пред нашия екип:

Цвети, първо поздравления! Втора поредна изключително убедителна победа за теб, как оценяваш представянето си спрямо предходната седмица и дават ли ти такива изразителни успехи по-голяма доза увереност?

- Да, насъбраха ми се доста мачове, така че е радващо да съхраня известен запас от сили. Още в следващия кръг ми предстои изключително тежък двубой, за който трябва да съм в максимално добра кондиция и се надявам отново да покажа същото лице на корта.

Спомена следващия ти двубой. Там те очаква Ана Конюх, която подобно на теб отстъстваше дълго време, но сега е в страхотна форма. Какви са очакванията ти?

- Тя удря топката много здраво, което предполага сериозна битка и освен това се чувства комфортно върху тревата. Не сме се се срещали досега, само че познавам нейната игра и вярвам в собствените си възможности.

През миналата седмица се оттегли заради травма. Какво е моментното ти състояние и има ли подобрение?

- Определено има подобрение. С физиотерапевта ми правим всичко възможно, за да съм в най-добрата си форма и в момента имаме възможност да провеждаме отлична физическа подготовка.

Квалификационните мачове се провеждат в Роухемптън, а не в самия компекс на надпреварата. Има ли някаква разлика в условията и до колко е трудно за една квалификантка да се пренастрои впоследствие?

- Няма някакви съществени разлика. Помня, че бях тук за последно преди 15 години и изпитвах невероятно вълнение от това да бъда сред най-добрите състезатели. Загубих мача си за влизане в турнира, само че имах възможността да тренирам на комплекса, като и до днес пазя много скъпи спомени от това изживяване.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова: Щастлива съм, че спестих сили, защото ме очаква тежка битка Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | интервюта | Пресконференции | уимбълдън | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook