Медведев отново бе перфектен и продължи към втората седмица на Australian Open

от в 08:45 на 22.01.2022
Диана Андреева

Даниил Медведев е сериозен претендент за спечелването на трофея в Мелбърн Парк през тази година, а играта му днес за пореден път впечатли. Руснакът бе поставен под известно напрежение от Ботик ван де Зандсхулп, но не допусна да загуби дори сет и след по-малко от два астрономически часа си осигури място в осминафиналите - 6:4 6:4 6:2. 

Откриващата част започна по очакван начин, като фаворитът напълно доминираше в продължителните размени и разчиташе безпроблемно сервиса на опонента си. Всичко това доведе до откъсване от 3:1 в полза на Медведев, който запази преднината си до самия край на частта, макар за момент да бе поставен под напрежение от мощните удари на Ван де Зандсхулп. 

Изведнъж нидерландецът показа далеч по-агресивно лице, което му донесе сериозни дивиденти. Световният номер 57 пласираше уинъри с лекота и видимо позицията на аутсайдер му се нравеше, докато Медведев за първи път демонстрира признаци на колебание. Все пак шампионът от US Open 2021 не допусна да се стигне до изненада и добави и този сет на сметката си, възползвайки се от рано реализиран пробив. 

Проблемите от втората част подействаха много отрезвяващо на московчанина, чието ниво отново се покачи неимоверно. Макар че Зандсхулп правеше всичко по силите си и търсеше разнообразни начини да се противопостави, Медведев бе навлязъл в серия и нищо не успяваше да го пропука. Все пак световния номер 57 опитваше да се противопостави и отрази известен брой възможности за брейк, но пробивът все пак стана факт, а оттам насетне Зандсхулп бе безпомощен и вторият поставен можеше да ликува с победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев отново бе перфектен и продължи към втората седмица на Australian Open Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън 2022 | ботик ван де зандсхулп | даниил медведев | медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook