Пийт Сампрас: Загубата ми на Уимбълдън от Роджър Федерер през 2001 г. беше краят на една ера

от в 14:25 на 21.08.2019
В
В скорошно интервю 14-кратният носител на титли от турнирите от Големия шлем Пийт Сампрас си припомни загубата в четвъртия кръг на Уимбълдън от Роджър Федерер през 2001 г. Бившият американски тенисист сподели: ,,Много е трудно. По онова време това беше просто един тенис мач. От днешна гледна точка обаче това беше краят на една ера, за мен това беше краят на Уимбълдън, докато времето на Федерер започна. Една година по-късно загубих от Джордж Бастъл във втория кръг. Това беше най-ниската точка, най-лошият ми мач от Големия шлем."

На въпроса дали е ядосан, че Федерер е победил много от рекордите му, Сампрас отговори: ,,Ако поставите рекорд, бихте искали той да трае вечно. Бих излъгал, ако кажа друго. Но не мога да направя нищо по въпроса. Възхищавам се на Роджър, харесваме се, все още сме в контакт. Това го прави малко по-лесно."

Клеят пък никога не е била любимата настилка на Сампрас. На питанката колко боли, че така и не съумя да спечели трофея в Париж, американецът даде следния отговор: ,,В края на кариерата ми ме притесняваше. Условията бяха трудни за мен. Но най-вече беше на психологическа основа. Винаги съм бил под огромно напрежение там. Уимбълдън и US Open бяха като моя дом. Насочвах се към корта и чувствах светлина. В Париж бях блокирал и това можеше да се види от резултатите.

В Париж може да е много горещо и сухо. Така топките отскачат високо. Играта е по-бърза. В Уимбълдън топките не отскачат толкова високо. Те стават тежки, когато е мокро. Играта е по-бавна. Времето на сервис-волетата приключи. Не бих казал, че е изчезнало завинаги, но младите играчи копират най-добрите играчи. И следващите поколения ще ги последват."

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пийт Сампрас: Загубата ми на Уимбълдън от Роджър Федерер през 2001 г. беше краят на една ера В

Коментари





Следвайте ни в Facebook