Плаващ тенис корт: Проектът на Adidas, привлякъл вниманието на света

от в 21:11 на 21.01.2022
Диана Андреева

Компанията за спортни стоки Adidas и екологичната организация Parley for the Oceans си сътрудничиха, за да създадат един повече от необичаен тенис корт, с който да изпратят послание към обществото, както и да популяризират най-новата колекция на бранда за облекло. Създадено от рециклирана пластмаса, игрището се носи из Големия бариерен риф в Австралия вече два дни. Началото на морския му път бе през тази седмица, за да съвпадне със старта на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open, състоящ се именно на континента. 

Цветната гама от дрехи е най-новото сътрудничество между марката и Parley for the Oceans, а именно екипите на тенисистите в AO, които представялават Adidas, са сред любимите на зрителите в Мелбърн. Това не е първият път, в който двете компании работят заедно. Те имат още спортни обувки, футболни екипи и туристически принадлежности, а съвместната им работа тепърва предстои да поема в нови посоки, за които бе загатното в интервю наскоро. 

Плаващият тенис корт е не само атрактивна конструкция, но и истинско игрище, на което може да се практикува тенис. Началото на пътя му във водата бе сложено от мач на смесени двойки, а след като Откритото първенство на Австралия приключи, сглобката ще бъде превърната в спортна площадка и дарена на местно училище. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плаващ тенис корт: Проектът на Adidas, привлякъл вниманието на света Диана Андреева
Теми:  
adidas | aus open | australian open | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook