Плишкова отрази мачбол срещу Анисимова и триумфира в мача на турнира до момента!

от в 06:52 на 03.09.2021
Георги Евстатиев

Каролина Плишкова продължава напред на US Open. В среща от втория кръг чехкинята надделя над американката Аманда Анисимова с 7:5 6:7 7:6. Плишкова се намира в отлична форма последните месеци, като се класира за финалите на Уимбълдън и Мастърса в Монреал, и достигна полуфинал в Синсинати. Американката представи добър тенис в хода на цялата среща, но все пак допусна трето поражение от чешката си противничка от три изиграни мача помежду им.

На старта на първия сет двете състезателки показаха високо ниво на начален удар и убедително взимаха своите подавания. При 3:3 обаче финалистката от 2016 г. се пропука и първа допусна пробив. Отговорът на Плишкова бе налице още в следващия гейм и след моментален рибрейк възстанови паритета в резултата. Чехкинята се измъкна в 11-я гейм, отразявайки два брейкбола и принуди американката да сервира за оставане в мача. Напрежението си каза думата, 20-годишната тенисистка показа колебания и Плишкова реализира пробив за 7:5 и поведе в срещата. 

Началото на втората част се разви идентично на първата. Двете бяха безупречни на сервис и даваха много малко шансове на посрещащата. Така логичното се случи и тайбрек трябваше да реши изхода на сета. В него психическата устойчивост беше на страната на Анисимова и след 7:5 точки вкара мача в решителен трети сет.

Тенденцията се запази и в третата част, като никоя от тенисистките не допускаше спад в сервис геймовете си и надлъгването продължи. Никоя от двете не успя да пробие противника и отново тайбрек се наложи да определи победителката от двубоя. Тогава тенисистките показаха най-добрия си тенис. Плишкова допусна изоставане с 2:5, но след серия от страхотни разигравания обърна до 6:5 и в крайна сметка извоюва крайната победа след 9:7 точки в мач, продължил 2 часа и 20 минути. По този начин чехкинята си осигури сблъсък в третия кръг с австралийката Аля Томлянович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова отрази мачбол срещу Анисимова и триумфира в мача на турнира до момента! Георги Евстатиев
Теми:  
us open | Аманда Анисимова | каролина плишкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook