Плишкова оцеля срещу сензацията Женг и ще спори за място във финала в Торонто

от в 09:42 на 13.08.2022
Калоян Соколов

Каролина Плишкова изживява трудни мигове на тенис корта и през миналия сезон напусна топ 10 за пръв път от пет години насам. Впоследствие чехкинята достигна до финала на Уимбълдън, но оттогава отново изобщо не е убедителна в изявите си и рядко прогресира напред в турнирите. Тази седмица беше от особено значение за бившата номер едно, защото в Торонто имаше да защитава достигнатия си през миналата година финал. Изглежда сериозното предизвикателство е подействало мотивиращо на Плишкова, която победи състезателки от ранга на сънародничката си Барбора Крейчикова и талантливата Аманда Анисимова.

Днес пък "Кралицата на асовете" трябваше да премери сили с една от най-прогресиращите състезателки в WTA Тура, а именно тийнейджърката Куинвен Женг. Квалификантката даде всичко от себе си и беше близо до нов сензационен триумф, но накрая ветеранката показа по-голямо психологическа устойчивост и надделя след 4:6 6:4 6:4, за да си осигури полуфинален сблъсък с бразилката Беатрис Хадад Мая.

Плишкова потегли отлично и набързо отвори аванс от 3:0, само че квалификантката бързо се окопити от слабия старт и влезе в страхотна поредица, губейки само един гейм до края на частта и така се доближи максимално до класиране за фазата на финалната четворка.

14-тата поставена имаше по-добро начало във втория сет и нейните плоски удари създаваха сериозни трудности на азиатката. Бързите точки от начален удар бяха константа в представянето на фаворитката и скоро тя реализира пробив. Женг обаче навакса пасива си и изравни резултата при 4:4, като дори имаше възможност да поведе на свой ред с брейк. Все пак чехкинята не допусна изненада и демонстрира достатъчно високо ниво, за да вкара срещата в решителна част.

Там силите бяха изключително изравнени, ала Плишкова дочака своя момент и получи шанс да сервира за крайната победа при 5:3 в своя полза. Китайката нямаше намерение да се предава и отвърна със светкавичен рибрейк, който обаче се оказа последното положително нещо за нея в двубоя и успехът отиде в сметката на някогашната водачка в ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова оцеля срещу сензацията Женг и ще спори за място във финала в Торонто Калоян Соколов
Теми:  
wta | каролина плишкова | кинвен женг | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook