По-лоши от очакваните: Бекер се оплака от нечовешките условия в затвора

от в 15:29 на 12.05.2022
Мирела Николова

В края на април шесткратният шампион от Шлема Борис Бекер бе признат за виновен по 4 от повдигнатите му 24 обвинения, сред които са укриване на дългове, изтегляне на активи и неразкриване на имущество. Така бившият №1 бе осъден на 2 години и половина лишаване от свобода, половината от които ще прекара в затвора.

Германецът ще излежи присъдата си в един от затворите, славещи се с най-лоша репутация по отношение на условията в него, а именно Уандсуърт. Там плъховете са често срещани, а случаите на възникнала саморазправа между затворниците са средно по 4 на ден. 

Още в първите дни на изтърпяване на наказанието си Бекер трябваше да се срещне със суровата реалност в Уандсуърт, като германското издание Bild предаде, че тенис легендата е крайно недоволен от условията в затвора.

"Бекер преживява тежък период и най-лошото нещо от всичко е храната. Той не може да повярва колко потресаваща е обстановката и колко малки са порциите храна. Едно от първите му сервирани ястия е било развалено телешко месо. Освен това е шокиран от липсата на хигиена в затвора поради неговата пренаселеност. Условията са мизерни, почти нечовешки. В килиите почти няма дневна светлина, а по време на денонощието може да стане студено. Всичко това е огромен шок за Бекер, но той ще трябва да свикне с този начин на живот", съобщава Bild.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По-лоши от очакваните: Бекер се оплака от нечовешките условия в затвора Мирела Николова
Теми:  
борис бекер | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook