По примера на сестра си: Винъс Уилямс се завръща още на настоящия Уимбълдън!

от в 19:00 на 29.06.2022
Калоян Соколов

През изминалите дни прожекторите бяха насочени към Серина Уилямс, която се завърна на корта, след като не беше вземала участия в турнири през последната една година. За нейно съжаление, то тази дългоочаквана обратна поява в Тура не се увенча с успех и Хармони Тан отстрани 23-кратната шампионка от Шлема в откриващия кръг на Уимбълдън. Впоследствие пък американката намекна за скорошно оттегляне от спорта, а почти по сходен начин се развива и кариерата на нейната голяма сестра - Винъс.

42-годишната състезателка не е участвала в професионалан турнир от миналия август, когато допусна двусетово поражение на старта в Чикаго и оттгава насам отказва всяка една идваща надпревара. Бившата номер едно първоначално индикира как става въпрос за травма в областта на крака, но вероятно нещата са далеч по-сериозни, защото наскоро заяви как не вярва на нито една частица от тялото си.

Все пак изглежда, че Винъс е преминала през най-трудния етап от възстановяването си и пожела да придружи Серина в Лондон, заемайки ролята единствено на зрител. Явно обаче твърде много хубави спомени са изплували в главата на петкратната носителка на трофея, щом е видяла отново "свещенната трева" и тя реши да проведе няколко тренировки в клуба, докато днес официално обяви, че възнамерява да се включи в състезанието на смесени двойки, партнирайки си заедно с Джейми Мъри.

Британецът е един от най-титулуваните състезатели в карето и може да се похвали с два "мейджър" триумфа при мъжките двойки, както и още цели пет титли при смесените надпревари. Звездното дуо ще срещне на старта Майкъл Винъс и Алися Росолка, като мачовете от турнира ще започнат на 1-ви юли.

Любопитно подробност е, че преди точно три години Анди Мъри и Серина Уилямс сформираха тандем на Уимбълдън, който достигна до 1/8-финалите и сега ще бъде повече от интересно да разберем дали другата тенис част от техните семейства, би могла да се представи по-успешно в британската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По примера на сестра си: Винъс Уилямс се завръща още на настоящия Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | винъс уилямс | джейми мъри | любопитно | серина уилямс | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook