По шампионски: Шарапова се завърна в Ню Йорк с победа над Халеп

от в 05:45 на 29.08.2017
Мария Петрова

Мария Шарапова направи ударно завръщане на Откритото първенство на САЩ. Бившата №1 надигра втората поставена в основната схема Симона Халеп с 6:4, 4:6, 6:3 за над два часа и половина битка.

Така тя постигна вероятно най-значимата победа след завръщането си и освобождава схемата пред себе си за сериозен поход в Ню Йорк. За рускинята това е седма поредна победа срещу Халеп и втора в Големия шлем след финала на Откритото първенство на Франция през 2014.

Особено драматичен бе вторият сет, когато Шарапова поведе с 4:1 и пропусна геймбол за 5:1. Това й струва скъпо, тъй като румънката направи страхотна серия от пет поредни гейма за 6:4 в своя полза.

Решителната част започна със серия от три поредни гейма в полза на Мария. При 5:3 тя сервираше за мача, но Халеп се пребори за точка за пробив, която не съумя да реализира. В крайна сметка Шарапова взе гейма, а с това и мача.

В следващата фаза Мария предстои да играе със специалистката при двойките Тимеа Бабош, която е 59-а в световната ранглиста. До момента двете нямат преки срещи една срещу друга.

Както е известно бившата №1 участва в състезанието със специална покана от организаторите. В същото време Халеп пропуска пореден шанс с добро представяне в турнира да се изкачи до №1.

Прогнозирайте US Open и спечелете награда от Wilson!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
По шампионски: Шарапова се завърна в Ню Йорк с победа над Халеп Мария Петрова
Теми:  
us open | мария шарапова | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook