По спешност: Джокович пренебрегна нареждане на съдията и пое нещата в свои ръце (видео)

от в 05:14 на 18.01.2023
Мирела Николова

Откритото първенство на Австралия без съмнение е най-успешният турнир в кариерата на Новак Джокович, който през тази година преследва своята 10-а титла в Мелбърн и общо 22-ра от Големия шлем. Във вторник той откри тазгодишната си кампания към юбилеен трофей на Аустрелиън Оупън с безапелационен успех над Роберто Карбайес Баена, постигнат след 6:3 6:4 6:0. Въпреки миналогодишния скандал с депортирането му сърбинът доказа за пореден път защо е най-доминиращият играч в Мелбърн през последното десетилетие и продължи към втория етап, където ще се изправи срещу Енцо Куако или Уго Делиен.

Откриващият двубой на балканеца обаче не бе лишен от противоречива ситуация с негово участие, разиграла се само пет гейма след началото на срещата. По време на почивката при 3:2 в своя полза Джокович, изглежда, имаше спешна нужда да отиде до тоалетната, поради което на няколко пъти се обърна към съдията на стола Аурели Торт, опитвайки се да привлече вниманието ѝ. Макар че не получи разрешение от главната арбитърка, то деветкратният шампион все пак реши да поеме нещата в свои ръце и се затича към съблекалните, като на входа още едно от официалните лица на турнира опита да го спре, но Ноле просто премина покрай него и се отправи към тоалетната.

Последва телефонен разговор между съдията на стола и въпросното лице, по време на който Торт уведоми мъжа, съпроводил Джокович, че след 30 секунди играта ще бъде подновена. Сърбинът не успя да спази времето и се завърна на корта 10 секунди по-късно от обявеното, след което по най-бързия начин грабна ракетата си и се отправи към своята половина от корта. Въпреки забавянето си бившият номер едно не получи наказание, като от този момент до края на сета той загуби едва един гейм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По спешност: Джокович пренебрегна нареждане на съдията и пое нещата в свои ръце (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook