Победите не спират: Безупречна Рибакина повали бивша №12 и е 1/4-финалистка в Маями!

от в 00:27 на 28.03.2023
Мирела Николова

 

Елена Рибакина демонстрира впечатляваща игра през миналата седмица, когато завоюва своята първа титла на турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, което автоматично я превръща в една от големите фаворитки и за трофея в Маями. След като във втори кръг надви бившата №3 Паула Бадоса, днес казахстанската представителка изнесе нов силен двубой и наложи волята си над Елизе Мертенс след час и 46 минути игра за крайното 6:4 6:3. Така тя си гарантира място в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ѝ предстои да премери сили с поставената под номер 25 Мартина Тревизан.

Още от първите минути на срещата етническата рускиня опитваше да налага офанзивния си стил на игра, но това нерядко ставаше причина за допускане на непредизвикана грешка. Няколко поредни неточности в седмия гейм костваха на Рибакина изоставане от пробив и 3:4, ала сякаш световната №7 се нуждаеше именно от подобен допълнителен стимул, тъй като веднага след това повиши оборотите и свеждайки пропуските си до абсолютния минимум, успя да спечели три поредни гейма, донесли ѝ предимство в общия резултат.

Шампионката от миналогодишния Уимбълдън продължи да контролира случващото се на корта и във втория сет, където благодарение на агресивните си ретури и безпогрешното представяне от основната линия, съумя да осъществи ранен брейк и да се оттегли на почивка с комфортна преднина от 3:0. Макар в петия гейм да бе изправена пред четири точки за връщане на пробива, представителката на Казахстан показа много здрави нерви и опази аванса си за 4:1, след което не срещна каквито и да е проблеми по пътя към крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победите не спират: Безупречна Рибакина повали бивша №12 и е 1/4-финалистка в Маями! Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook