"Побеждаваш ме за пръв и последен път": Забавното награждаване между Рибакина и Сабаленка

от в 14:25 на 20.03.2023
Калоян Соколов

Елена Рибакина взе своя реванш от Арина Сабаленка за поражението си във финала на Аустрелиън Оупън и заслужено завоюва своя дебютен трофей на ниво WTA 1000. Шампионката от Уимбълдън имаше абсолютно мечтана седмица, след като сломи последователно съпротивата на световните номер едно и две в дамския тенис, а от днес заслужено зае рекордната си седма позиция в класацията на WTA.

Истината е, че представянето на Рибакина беше далеч по-впечатляващо на полуфиналите срещу Швьонтек, докато сблъсъкът за титлата на беше от най-качествените и Сабаленка се върна към кошмарите си от миналата година, когато във всеки мач правеше над една дузина двойки грешки. Това обаче не отнема нищо от триумфа на казахстанската представителка, която никога досега не беше надигравала тази съперничка и не пропусна да отбележи този факт в церемонията по награждаването, а това накара беларуската да отнеме микрофона от победителката и станахме свидетели на изключително забавен момент между двете финалистки:

Рибакина: Искам да поздравя Арина за тези страхотни две седмици от нейна страна, както и чудесните ѝ резултати през сезона. Свършила си страхотна работа с екипа си, за което те поздравявам. Всъщност днес те побеждавам за първи път.

Сабаленка: Ще направя нужното да бъде и за последен.

Рибакина: Не, не, не. Нека видим какво ще стане следващия път. Винаги е било удоволствие да играя срещу теб, тъй като стават страхотни битки и се надявам да имаме още много споделени финали.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Побеждаваш ме за пръв и последен път": Забавното награждаване между Рибакина и Сабаленка Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | елена рибакина | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook